Hoogwaardige kwaliteit
Scherpe voorwaarden
Betrouwbare partner
Pand_omgeving 2

Certificaten

Expeditie+Productie 16

Goede kwaliteit

Ferdinand Zandbergen B.V. wordt periodiek beoordeeld door onafhankelijke, gespecialiseerde instanties. De verkregen onderstaande keurmerken onderschrijven de kwaliteit van onze vleesproducten en werkprocessen. 

Gedragscode

Ferdinand Zandbergen B.V. heeft de sectorspecifieke gedragscode, een gids voor gepast gedrag en een correct handelen op het gebied van voedselveiligheid en productintegriteit binnen de vleessector, ondertekent. Het uitgangspunt van deze COV Gedragscode is dat de ondertekenaars ervan zich met betrekking tot borging van voedselveiligheid en voedselintegriteit houden aan alle wettelijke verplichtingen die zijn vastgesteld in de Europese en nationale wetgeving.

BRCGS-certificering biedt ons als organisatie zekerheid over de beheersing van het productieproces van ons vlees en bijkomende producten en diensten als verpakkingen en transport. BRCGS-certificering draagt bij aan een heldere analyse van de risico’s, de beheersing ervan en een continue verbetering van voedselveiligheid. Ons BRCGS-certificaat toont aan dat wij voldoen aan de eisen van voedselveiligheid die zijn gesteld door het British Retail Consortium (BRC) en is een toonaangevende erkenning. Het BRCGS-certificaat is tevens erkend door het GFSI, het wereldwijde samenwerkingsverband van retailers. Met trots kunnen wij melden de AA-status behaald te hebben en zijn we in het bezit van de certificaten BRCGS Food en Agents and Brokers.

Ferdinand Zandbergen B.V. beschikt over het Integrale Keten Beheersing (IKB) keurmerk voor het IKB Varken. Dit houdt in dat onze producten en hun totstandkoming uitvoerig op kwaliteit getest zijn door onafhankelijke instanties. Wij zijn ook geregistreerd in de Duitse QS database.

Met het Authorised Economic Operator (AEO)-certificaat is Ferdinand Zandbergen B.V. erkend als zijnde een distributeur met een veilige distributieketen. Het gaat hierbij om de waarborgen in de hele logistieke keten voor een veilig goederenverkeer. Het uitgangspunt is een evaluatie van de waarborgen en veiligheidsprocedures in algemene zin.

Het draait bij een AEO-erkenning om de beveiliging van de hele supply-chain (ketenbenadering). Zo wordt van producent tot afnemer de goederenstroom in beeld gehouden. Buiten de EU zijn andere systemen van toepassing, die vergelijkbaar zijn met het AEO-concept. Vergelijking is mogelijk dankzij een door de Wereld Douane Organisatie (WDO) ontwikkelde standaard.

Ferdinand Zandbergen B.V. is erkend als zijnde een distributeur met het Beter Leven Keurmerk voor Varkens, Uitsnijderijen en Vleesverwerkers (1 ster). Door het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming kunnen consumenten gemakkelijker een keuze maken in vleesproducten waarbij er daadwerkelijk gewerkt is aan het welzijn van de dieren. 

FSSC 22000 Food Safety System Certification biedt een kader voor het beheren van de verantwoordelijkheden van onze organisatie op het gebied van voedselveiligheid. FSSC 22000 wordt volledig erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI) en is gebaseerd op bestaande ISO-normen. Het laat zien dat we beschikken over een robuust voedselveiligheidsbeheersysteem dat voldoet aan de eisen van onze klanten en consumenten. 

image_footer_familie_Ferdinand_Z

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem contact op