MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ferdinand Zandbergen B.V. is scherp op de aandacht voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Continu wordt er gezocht naar de juiste balans tussen milieu, mens en maatschappij. Hierbij ligt de focus op het zorgen voor een kwalitatief betere leefomgeving voor zowel mens als dier. Ook tijdens de bouw van ons moderne productiepand dat in 2008 gerealiseerd is, is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Wij voelen ons nauw betrokken bij onze medewerkers, klanten, leveranciers, het milieu en de maatschappij waarin we werken en leven


Mens en maatschappij

Duurzame ontwikkeling betekent voor Ferdinand Zandbergen B.V. vooral werken aan goed werkgeverschap en medewerkersontwikkeling. We investeren in tevredenheid, gezondheid, scholing, stagebeleid en het creëren van optimale werkomstandigheden. We investeren in de duurzame ontwikkeling van onze mensen. Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook persoonlijk. We hanteren marktconforme arbeidsvoorwaarden en leven de cao correct na.


Milieu

Ferdinand Zandbergen B.V. richt de productieprocessen zo effectief mogelijk in en zorgt ervoor dat de middelen om te produceren zo optimaal mogelijk benut worden. Met deze efficiency streven wij ernaar de ecologische footprint – de mondiale voetafdruk van het bedrijf, onze mensen en hun achterban – te verkleinen. Ferdinand Zandbergen B.V. is scherp op een verlaging van energieverbruik, materiaalverbruik en afval.

Punten die wij uitvoeren om de duurzaamheid binnen Ferdinand Zandbergen B.V. te vergroten:

  • Onze moderne bedrijfsfaciliteit beschikt over een WTW-systeem (Warmte Terug Win-systeem). De warmte van de machinekamers wordt teruggewonnen en hergebruikt voor warm water.
  • Ons pand is uitgerust met zelfsluitende deuren. Dit zorgt ervoor dat er minder energie verbruikt hoeft te worden om de temperatuur te reguleren.
  • De koel- en vriescellen beschikken over een NH3-installatie en extra dikke isolatiewanden voor minder energieverbruik. Ammoniak (NH3) is een van de meest efficiënte koudemiddelen.
  • De productieruimte en koel- en vriescellen zijn voorzien van duurzame LED-verlichting.
  • Ons wagenpark bestaat uitsluitend uit vrachtwagens met Euro 6 motoren. Het grote voordeel van Euro 6 motoren is dat de uitstoot van schadelijke stoffen tot een nauwelijks meetbaar niveau is gereduceerd. Tevens zijn ze ontwikkeld voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Daarnaast hebben al onze chauffeurs een opleiding gevolgd voor Het Nieuwe Rijden. Hier hebben zij geleerd om extra zuinig, veilig, comfortabel en milieuvriendelijk te rijden.
  • Begin 2018 hebben wij ons nieuwe kantoor voorzien van zonnepanelen. Hiermee wordt schone (groene) energie opgewekt, wat leidt tot een verlaging van de ecologische footprint. De opbrengst zal circa 31.650 kWh per jaar zijn; voldoende voor een energie neutraal kantoor.

Onze diensten

Productie varkensvlees Lees verder
Import pluimveevlees Lees verder

Daarom Ferdinand

quality
Hoogwaardige kwaliteit
meat
Scherpe voorwaarden
world
Betrouwbare partner
telephone_sidebar
+31 33 285 9860