MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ferdinand Zandbergen B.V. is scherp op de aandacht voor duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Continu wordt er gezocht naar de juiste balans tussen milieu, mens en maatschappij. Hierbij ligt de focus op het zorgen voor een kwalitatief betere leefomgeving voor zowel mens als dier. Ook tijdens de bouw van ons moderne productiepand dat in 2008 gerealiseerd is, is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Wij voelen ons nauw betrokken bij onze medewerkers, klanten, leveranciers, het milieu en de maatschappij waarin we werken en leven.

Milieu en maatschappij

Een groener bedrijf in een groenere wereld

Ferdinand Zandbergen B.V. richt de productieprocessen zo effectief mogelijk in en zorgt ervoor dat de middelen om te produceren zo optimaal mogelijk benut worden. Met deze efficiency streven wij ernaar de ecologische footprint – de mondiale voetafdruk van het bedrijf, onze mensen en hun achterban – te verkleinen. Ferdinand Zandbergen B.V. is scherp op een verlaging van energieverbruik, materiaalverbruik en afval.

  • Onze moderne bedrijfsfaciliteit beschikt over een WTW-systeem (Warmte Terug Win-systeem). De warmte van de machinekamers wordt teruggewonnen en hergebruikt voor warm water.
  • Ons pand is uitgerust met zelfsluitende deuren. Dit zorgt ervoor dat er minder energie verbruikt hoeft te worden om de temperatuur te reguleren.
  • De koel- en vriescellen beschikken over een NH3-installatie en extra dikke isolatiewanden voor minder energieverbruik. Ammoniak (NH3) is een van de meest efficiënte koudemiddelen.
  • De productieruimte en koel- en vriescellen zijn voorzien van duurzame LED-verlichting.
  • Ons wagenpark bestaat uitsluitend uit vrachtwagens met Euro 6 motoren. Het grote voordeel van Euro 6 motoren is dat de uitstoot van schadelijke stoffen tot een nauwelijks meetbaar niveau is gereduceerd. Tevens zijn ze ontwikkeld voor een zo laag mogelijk brandstofverbruik. Daarnaast hebben al onze chauffeurs een opleiding gevolgd voor Het Nieuwe Rijden. Hier hebben zij geleerd om extra zuinig, veilig, comfortabel en milieuvriendelijk te rijden.
  • Onze Munters droger in de vriezer zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid in de vriescel verlaagd wordt waardoor er minder ijsvorming ontstaat op de wanden, deuren en de verdampers van de vriezer. Hierdoor kost het aanzienlijk minder energie om de vriezer koud te houden.
  • We moedigen de verantwoordelijkheid voor het milieu onder onze medewerkers aan. Afval wordt gescheiden en maatregelen voor water- en energie-efficiëntie zijn aanwezig.


Gezondheid en welzijn

Om de gezondheid en het welzijn van de maatschappij te waarborgen, inspecteren wij de voedingswaarden van ons voedselaanbod door hun niveaus van zout, vet en andere ingrediënten te analyseren. Tevens worden de hygiëneniveaus geïnspecteerd om infecties en/of bacteriën uit te sluiten. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze producten van de beste kwaliteit zijn en in de beste conditie zijn voor de consument.


Zonnepanelensysteem

Klaar voor de toekomst

We nemen de verantwoordelijkheid voor een beter milieu uiterst serieus. Daarom hebben we het dak van onze productiefaciliteit gerenoveerd en voorzien van een extra isolerende laag die ons energieverbruik en, als gevolg daarvan, onze CO2-uitstoot verder vermindert.

In 2018 hebben wij zonnepanelen op het kantoorpand geplaatst en het dak van het vrieshuis is in 2019 voorzien van zonnepanelen. Dit levert schone (groene) energie op, wat resulteert in een vermindering van de ecologische voetafdruk. De zonnepanelen op het kantoorpand zullen bijvoorbeeld zo rond de 31.650 kWh per jaar genereren; genoeg voor een energieneutraal kantoor. Met de opbrengst van de zonnepanelen op het vrieshuis kom je op een totale opbrengst van 285.000 kWh per jaar.


Onze mensen

Onze medewerkers vormen een sterk team en zijn het hart van het bedrijf. Wij vinden het belangrijk om continu te blijven investeren in opleidingen, stageplekken en het creëren van optimale arbeidsomstandigheden. Dit laatste heeft betrekking op het werkklimaat, maar ook op machines en apparatuur. Wij bieden onze medewerkers een plek waar zij prettig kunnen werken in een veilige en gezonde omgeving en waar zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Ferdinand Zandbergen B.V. is eind 2017 uitgerust met een gloednieuwe gym die de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers zal optimaliseren en hen de ruimte en de mogelijkheid biedt om gezond te blijven, fitnessdoelen te bereiken en hun fysieke vermogens te ontwikkelen.

Onze diensten

Productie varkensvlees Lees verder
Import pluimveevlees Lees verder

Daarom Ferdinand Zandbergen B.V.

quality
Hoogwaardige kwaliteit
meat
Scherpe voorwaarden
world
Betrouwbare partner
telephone_sidebar
+31 33 285 9860