Kwaliteit

Voedsel en in het specifiek vlees; producten waarbij de kwaliteit te allen tijde voor 100 procent gewaarborgd moet zijn. Bij Ferdinand Zandbergen B.V. staat de kwaliteit van de goederen altijd voorop.

Wij eisen van onze leveranciers dat hun grondstoffen en productielijnen aan de hoogste standaarden voldoen. Zowel continu als periodiek worden de leveranciers en producten getoetst op strenge voorwaarden, ook door onafhankelijke partijen. Zo dragen wij met trots onze verschillende kwaliteitskeurmerken en kunnen wij de kwaliteit van ons vlees en pluimveevlees ook richting u garanderen.


Kwaliteitsdienst

Kwaliteitsbeheersing moet in elke geleding van de organisatie plaatsvinden. Bij elk product dat binnenkomt, bij elke handeling binnen ons bedrijf en bij elk product dat er uit gaat: kwaliteit komt overal aan bod!

Om deze kwaliteitscontroles te structureren hebben wij een afdeling gewijd aan kwaliteit: de kwaliteitsdienst. Tezamen met onafhankelijke instanties controleren zij processen, materialen, goederen en medewerkers, om zo maximaal toezicht te houden op de kwaliteit van onze producten.

Sinds 2018 beschikt Ferdinand Zandbergen B.V. over een eigen laboratorium waar steekproefsgewijs testen gedaan worden om te controleren of de producten daadwerkelijk voldoen aan de specificaties. Tevens worden de hygiëneniveaus geïnspecteerd om infecties en/of bacteriën uit te sluiten. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat onze producten van de beste kwaliteit zijn en in de beste conditie zijn voor de consument.

Indien er speciale verzoeken zijn op het gebied van chemische/microbiologische analyses kan er contact opgenomen worden met onze kwaliteitsdienst.

Het laboratorium genaamd WFL heeft een onafhankelijke en onpartijdige positie binnen Ferdinand Zandbergen B.V. welke is vastgelegd in het kwaliteitsbeleid van de organisatie. WFL werkt volgens NEN-EN-ISO/IEC 17025:2017 en is geaccrediteerd door de RvA (Raad voor Accreditatie) onder nummer L 692.

Zie verrichtingenlijst.


Indienen van klacht

Indien u ontevreden bent over de wijze van dienstverlening of een laboratoriumuitslag WFL, dan kunt u schriftelijk een klacht indienen via e-mail aan lab@fzandbergen.nl.

Desgewenst kunnen wij u ook de door WFL gevolgde klachtenprocedure (“WFL-P003 Klachten afwijkingen en corrigerende maatregelen”) opsturen waarin duidelijk beschreven staat hoe WFL met klachten omgaat.


Wat doen wij met uw klacht?

Wij registreren uw klacht en u ontvangt hierna een ontvangstbevestiging. We beoordelen uw klacht, informeren u over de afhandeling en de getroffen maatregelen. WFL streeft ernaar om u binnen 14 dagen te informeren over de afhandeling van uw klacht.


fz_kwaliteit_image.jpg


Certificaten

Ferdinand Zandbergen B.V. wordt periodiek beoordeeld door onafhankelijke, gespecialiseerde instanties. De verkregen onderstaande keurmerken onderschrijven de kwaliteit van onze vleesproducten en werkprocessen.


BRCGS Food Certificaat

BRCGS certificering biedt ons als organisatie zekerheid over de beheersing van het productieproces van ons vlees en bijkomende producten en diensten als verpakkingen en transport. BRCGS certificering draagt bij aan een heldere analyse van de risico’s, de beheersing ervan en een continue verbetering van voedselveiligheid. Ons BRCGS certificaat toont aan dat wij voldoen aan de eisen van voedselveiligheid die zijn gesteld door het British Retail Consortium (BRC) en is een toonaangevende erkenning. Het BRCGS certificaat is tevens erkend door het GFSI, het wereldwijde samenwerkingsverband van retailers. Met trots kunnen wij melden de AA status behaald te hebben en zijn we in het bezit van de certificaten BRCGS Food en Agents and Brokers.


IKB Keurmerk (QS)

Ferdinand Zandbergen B.V. beschikt over het Integrale Keten Beheersing (IKB) keurmerk voor het IKB Varken. Dit houdt in dat onze producten en hun totstandkoming uitvoerig op kwaliteit getest zijn door onafhankelijke instanties. Wij zijn ook geregistreerd in de Duitse QS database.


AEO Certificaat

Met het Authorised Economic Operator (AEO)-certificaat is Ferdinand Zandbergen B.V. erkend als zijnde een distributeur met een veilige distributieketen. Het gaat hierbij om de waarborgen in de hele logistieke keten voor een veilig goederenverkeer. Het uitgangspunt is een evaluatie van de waarborgen en veiligheidsprocedures in algemene zin.

Het draait bij een AEO-erkenning om de beveiliging van de hele supply-chain (ketenbenadering). Zo wordt van producent tot afnemer de goederenstroom in beeld gehouden. Buiten de EU zijn andere systemen van toepassing, die vergelijkbaar zijn met het AEO-concept. Vergelijking is mogelijk dankzij een door de Wereld Douane Organisatie (WDO) ontwikkelde standaard.


BLK Varkens, Uitsnijderijen en Vleesverwerkers (1 ster)

Ferdinand Zandbergen B.V. is erkend als zijnde een distributeur met het Beter Leven Keurmerk voor Varkens, Uitsnijderijen en Vleesverwerkers (1 ster). Door het Beter Leven Keurmerk van de Dierenbescherming kunnen consumenten gemakkelijker een keuze maken in vleesproducten waarbij er daadwerkelijk gewerkt is aan het welzijn van de dieren.


FSSC 22000 Certificaat

FSSC 22000 Food Safety System Certification biedt een kader voor het beheren van de verantwoordelijkheden van onze organisatie op het gebied van voedselveiligheid. FSSC 22000 wordt volledig erkend door het Global Food Safety Initiative (GFSI) en is gebaseerd op bestaande ISO-normen. Het laat zien dat we beschikken over een robuust voedselveiligheidsbeheersysteem dat voldoet aan de eisen van onze klanten en consumenten.


Ferdinand Zandbergen B.V. heeft de sectorspecifieke gedragscode, een gids voor gepast gedrag en correct handelen op het gebied van voedselveiligheid en productintegriteit binnen de vleessector, ondertekend. Het uitgangspunt van deze COV Gedragscode is dat de ondertekenaars ervan zich met betrekking tot borging van voedselveiligheid en voedselintegriteit houden aan alle wettelijke verplichtingen die zijn vastgelegd in de Europese en nationale wetgeving.

Onze diensten

Productie varkensvlees Lees verder
Import pluimveevlees Lees verder

Daarom Ferdinand Zandbergen B.V.

quality
Hoogwaardige kwaliteit
meat
Scherpe voorwaarden
world
Betrouwbare partner
telephone_sidebar
+31 33 285 9860